Diensten

Shape Computers, sinds 1986 specialist in de IT

Systeembeheer

Systeembeheer is als espresso. Het moet goed zijn, maar zonder onderhoud is noch een goeie kop espresso, noch een fijn werkende PC mogelijk. Groeit uw bedrijf boven de 25 medewerkers, is een vaste systeembeheerder te overwegen. Tot die tijd kan Shape Computers die rol voor u vervullen. Wij stellen ons daarbij op alsof wij medewerkers van uw bedrijf zijn, met als taak  onze collega’s zo optimaal mogelijk te laten werken voor een zo gunstig mogelijk kostenplaatje.

Met onze remote-tools kan onze helpdesk onmiddellijk met uw medewerker meekijken en, indien er een probleem is opgetreden, dit op afstand oplossen. Pro-actief onderhoud aan de systemen voeren wij buiten werktijd uit.

 

Hardware en Software

Uiteraard is het leveren van hard- en software geen enkel probleem voor Shape Computers. Lastiger is het vaak om het juiste advies uit te brengen, zodat nieuwe componenten ook probleemloos aansluiten bij uw bestaande situatie.

Bij Shape Computers aangeschafte hardware kan vooraf geconfigureerd worden waarna deze simpel en snel in uw netwerk kunnen worden opgenomen.

 

Remote beheer

De verdiensten met criminaliteit op internet overstijgen op dit moment die van de drugshandel en de risico’s voor de criminelen zijn stukken lager. Natuurlijk heeft u een goede virus en malware bescherming die u controleert of laat controleren op correcte werking, maar….

Dagelijks worden er nog gaten, achterdeurtjes en andere onvolkomenheden gevonden in de software die u gebruikt. Microsoft, Adobe, Java en vele anderen spannen zich in deze gaten snel en goed te dichten. Het enige wat u moet doen, is deze updates van Uw software ook inderdaad toepassen en wel op korte termijn. Hoewel u natuurlijk prima in staat bent om zelf dagelijks het net af te speuren naar voor u relevante informatie, kunt u er ook voor kiezen dat door onze professionals te laten doen. Wij zorgen ervoor dat u optimaal beveiligd en bij de tijd blijft.
Wij installeren een klein stukje software op uw PC’s en servers, waardoor onze professionals de PC kunnen bijwerken, alsof zij er zelf achter zitten. U kunt gewoon meekijken wat er gebeurt. De besparing van reiskosten en het heen en weer lopen tussen de PC’s is enorm. Bovendien kan het onderhoud ook plaatsvinden buiten uw normale werktijden.

Reparatie

Als een van de weinige IT bedrijven, heeft Shape Computers een eigen reparatie afdeling. 

In 1986 begonnen met het repareren van elektrische typemachines, later faxen en computers, hebben wij een ongekende vakkennis kunnen opbouwen. Vaak is bij reparatie de aanwezige data belangrijker dan het apparaat zelf. Vandaar dat wij ook alle moeite doen de data te behouden. Wij repareren nu verschillende apparaten, zoals laptop, computers, tablets en nog veel meer.

 

Backup Online

Van de bedrijven die hun data verliezen is na één jaar 75% failliet. Om ook bij brand en diefstal veilige kopieën van uw data te hebben, is een back-up buiten de deur van essentieel belang. Na lang onderzoek hebben wij besloten de data van onze klanten encrypted op een eigen, in Nederland geplaatste server, te bewaren. Wij gebruiken hiervoor de bekroonde software van Ahsay.

Alleen veranderde data wordt geback-upt om bandbreedte te besparen. Overschreven bestanden zijn terug te halen 7 dagen, 7 weken, 7 maanden.

 

Netwerkbeheer

Uw netwerk verbindt uw PC met uw printers, uw server en het internet.

Wie over netwerkbeheer spreekt, zal eerst de waarde van het netwerk moeten kennen. Als de postzegelhandel op de hoek een dag niet kan printen, door bijvoorbeeld een defecte switch, is dat een heel ander plaatje, als wanneer 12 advocaten hun pleitnota’s niet kunnen printen

Zoals u begrijpt, is netwerkbeheer maatwerk.
Wij komen er graag met u een keer over praten!

 

VO-IP

Als u gebruik wilt maken van alle mogelijkheden die de moderne tijd biedt, is een telefooncentrale in de Cloud dé oplossing.
Integratie tussen vast en mobiel; meerdere toestellen tegelijk of na elkaar laten overgaan; automatische routing van uw telefoon per dag of per uur. 
Als u meer wilt weten, bel voor een afspraak.